2010. június 12.

Igaz, hogy azok a bizonyos régi, szép idők sosem léteztek, csak az emberi faj memóriája nem teljesen egzakt dolog. Viszont az is biztos, hogy világunk számtalan területen küzd csökkenő színvonallal; egyre könnyebb hülyíteni a népet.

Annak idején Nixon nem is tett rosszat, csak butaságot csinált, mikor fedezni próbálta azokat, akik viszont igen. Ő még kreatív volt, ő még próbálkozott: "Nem hazudtam. Csak olyan dolgokat állítottam, amik a későbbiek fényében valótlannak tűnhettek." Az adott politikai légkörben persze ez már nem segített sokat, lemondott.

Clinton már tényleg rossz fát tett a tűzre, de azért ő sem volt tömeggyilkos. Ő már sokkal kevésbé találta a szavakat... ami azt illeti, a szavak jelentésével is akadt némi problémája: "Mindez tulajdonképpen attól függ, hogy mit jelent a 'van' szó. Mert ha azt jelenti, hogy 'nincs', akkor nem hazudtam." Mondjuk ő tényleg jófej volt, csak kanos, és hülye nyelvtanból. Felmerült, hogy le kéne mondania, ő azonban ezt megtagadta és végül felmentették.

Bush csupán egy - ezidáig - kilenc éves háborúba rángatta bele a nyugati világot egy tulajdonképpen megfoghatatlan ellenség ellen. Mikor kiderült, hogy a casus bellinek gyakorlatilag semmilyen valós alapja nem volt, és hogy a kormányzat éveken keresztül félrevezette a közvéleményt, Bokor elnök úr csak megvonta a vállát és annyit mondott: "Hupsz." Az, hogy esetleg le kéne mondania, fel sem merült.

Érezzük a tendenciát?

Nincsenek megjegyzések: