2013. január 16.

Azt meg még nem is meséltem, hogy november tájékán filozófiai vitába keveredtem a bölcsészkar dékánhelyettesével (vagy valakivel a hivatalban). Hagyok időt, emésszétek csak meg az előző mondatot teljes mélységében.

Az úgy volt, hogy a DExpón, az egyetemi nyílt napon, a teljes tökéletesség elérésének céljából az orvosi standnak szüksége lett volna egy vetítővászonra. Minthogy nem egészen három nappal korábban egy komplett hétvégét töltöttem a helyszínen ébren gólyabáli pakolás címszó alatt, és minthogy háromszor estem orra egy vetítővászonban pakolás közben az egyik teremben, pontosan tudtam, honnan lehetne egy ilyet szerezni. Csak el kellett kérni...

Fogtuk hát magunkat ketten és teljes díszfelszerelésben - fehér köpeny, fonendoszkóp - a bölcsészkari dékáni hivatal keresésére indultunk. Meg is találtuk, köszöntünk szépen, bemutatkoztunk, hogy ezek és ezek vagyunk, majd előadtuk, hogy ezt és ezt szeretnénk: van egy vetítővászon a kettes teremben, kölcsön kérhetjük-e?

A válasz nyers kérlelhetetlensége meglepett minket:
- A kettes teremben nincs vetítővászon - jelentette ki a néni.
- De van, láttuk... csak pár órára kellene.
- A kettes teremben beépített vászon van.
- Igen, tudjuk, de van a sarokban egy mobil vászon is, azt szeretnénk elkérni.
- De a kettes teremben nincs olyan vetítővászon - igyekezett meggyőzni minket, de mi hajthatatlanok voltunk:
- Csókolom, with all due respect, de tegnapelőtt voltunk ott és van vetítővászon.
- Nem, nincs vetítővászon - próbálkozott egy jedi elmetrükkel, de ez persze nem hatott meg minket.
- Oké, de ha mégis találunk ott egyet, akkor azt kölcsönvehetjük?
- De hát nincs vetítővászon!
- Mert az csak egy felsőbbrendű világ ideáinak a betüremkedése a mi alantas dimenziónkba? - próbálkoztam, de ezt sajnos már nem hallotta, mert eddigre bajtársam sűrű viszontlátások közepette már kiráncigált az irodából a köpenyemnél fogva.

Később arra hivatkozott, hogy szar érzés, ha bölcsészek lincselik az embert és különben is inkább vegyük le a köpenyt és menjünk trollkodni a btk-s standhoz. Ám legyen.

5 megjegyzés:

Koppany írta...

Szerintem a néni a jövőt látta, és ezzel az egyszerű nyelvi játékkal próbálta érzékeltetni, hogy bármit is találtok a termükben, azt elvihetitek, mert nem az övék :D ergó ha nincs vetítővászon, nyugodtan meglovasíthatjátok, majd visszamehettek azzal a szöveggel, hogy "hmm, tényleg nincs".

clark.kent írta...

Hát ilyen mélységekig mi sajnos nem tudtuk követni határtalan bölcsességét :D

Mini Mom írta...

"Fogtuk hát magunkat ketten és teljes díszfelszerelésben - fehér köpeny, fonendoszkóp." :D Hehe, amikor az orvosi karosok akarnak valamit az tényleg pont ilyen.

Egyszer volt egy orvosis udvarlóm és kb. a randi 3. percében rántotta elő "véletlenül" a fonendoszkópot, majd be is kísértette magát a kórházba később, ahol különböző veszélyes vírussal fertőzött emberek üdvözölték örömmel. Gondolta ettől majd meghatódom, de csak féltem, hogy tuti elkapok valamit. :D

clark.kent írta...

Jaa, az nem úgy volt :D
Hanem a DExpón már alapból úgy kellett lennünk, és úgy indultunk el szent küldetésünkre, ahogy voltunk.

annalight írta...

sztem elvihettétek volna, a de bkt-n mindenki hülye és azt sem tudják hol vannak (true story!!!)