2014. július 4.

Azt elfelejtettem elmesélni, hogy a pulmonológia vizsga ugye úgy kezdődik, hogy egy mellkas röntgent kell leírnunk és megállapítanunk az ennyi információ alapján valószínűsíthető diagnózist. A hatalmas - nagyjából negyven - csúnyábbnál csúnyább elváltozást tartalmazó kupacból persze nekem kapásból sikerült kihúznom az egyetlen negatívat.

Magabiztosan meg is mondtam, hogy ez a tüdő talán még az enyémnél is szebb és büszkén vigyorogtam, mint egy jóllakott óvódás.

Merthogy előadáson és szemináriumon is kiemelték, hogy a legkellemetlenebb dolog, ami egy hallgatót pulmó vizsgán érhet, az az, hogy negatív röntgent húz, mert - kellő rutin hiányában - egy a harminckilenchez nem meri rámondani, hogy egészséges, és valami maszatra ráhúzza, hogy tumor, vagy infiltrátumot, esetleg hiláris nyirokcsomó megnagyobbodást vizionál a normális tüdőrajzolatba.


Erre nem újat húzattak velem? Hát de.

Egyáltalán nem kapcsolódik (talán csak a röntgenhez egy picit, mert az is képalkotó eljárás), de Dorka diplomás képalkotó diagnosztikai analitikus lett ma, úgyhogy ezúton is gratu neki!

Nincsenek megjegyzések: